Cupa Mondiala de Skandenberg Zloty Tur – Nemiroff 2009

Cupa Mondiala de Skandenberg Zloty Tur – Nemiroff 2009

Ion Iron Oncescu – vicecampion mondial la profesionisti

Cupa Mondiala de Skandenberg Zloty Tur – Nemiroff 2009 este un adevarat campionat mondial de profesionisti ce se desfasoara anual in capitala Poloniei, Varsovia. Fondat in anul 2000, concursul a crescut de la an la an, tot mai multe vedete aliniindu-se la start. Actualmente, ajuns la cea de-a 10-a editie, jubiliara, este considerat cel mai puternic turneu din lume, la concurenta apropiata cu Campionatele Mondiale si Europene, diferenta fiind ca anumiti sportivi considerati a fi foarte valorosi participa numai la aceste concursuri de tip grand-prix ca acesta din Polonia.

La startul competitiei s-au aliniat 130 de sportivi din 22 de tari de pe toate continentele. Interesul suporterilor a fost foarte mare, multi bifand ca destinatie Varsovia special pentru a vedea evenimente de la fata locului. Locul desfasurarii ostilitatilor, luxosul Hilton, multele vedete pe metru patrat si spectacolul aferent sunt tot atatea bile albe pentru vizitatori.

Lotul nostru a fost insotit si de un grup de suporteri, care au facut o frumoasa galerie si au apreciat rezultatele obtinute.

Desi este un turneu de grand prix unde conteaza eminamente rezultatele individuale, organizatorii fac si o selectie a echipelor nationale, numarul de concurenti din fiecare tara fiind restrictionat la 4 pe fiecare categorie de greutate. Competitia s-a desfasurat in doua zile, una rezervata bratului stang si celalalta destinata intrecerilor pentru bratul drept.

Iata rezultatele:

Clasament pe natiuni (22 tari)

1. Rusia
2. Ucraina
3. Polonia
———-
6. Romania

Echipa Romaniei a avut 4 sportivi inscrisi in concurs si un arbitru, delegatia fiind condusa de d-l Mircea Simionescu-Simicel:

1) Ion Iron Oncescu a concurat la categoria 95 kg seniori

La bratul drept, a iesit vicecampion mondial, fiind invins doar de legendarul John Brzenk, castigator absolut si al acestei competitii.

La bratul stang, a ocupat locul 4 in categorie.

Rezultatele obtinute l-au calificat si la Open, unde se intrec primii clasati din fiecare categorie, pentru a decide cel mai bun armwrestler indiferent de greutatea corporala.

La Open bratul stang, Oncescu a ocupat locul 6, dupa meciuri in care a facut show.
Romanul putea fi mai sus in clasament, s-a ales insa cu un premiu de FAIR-PLAY, pentru ca a refuzat mai traga si sa castige un meci prin accidentarea americanului John Brzenk, caruia risca sa-i rupa degetul (vezi foto).

La Open bratul drept, Oncescu s-a clasat doar pe locul 10, putin cam prea ghinionist la tragerea la sorti, din punctul nostru de vedere.

2) Andrei Glontu Chipreanov din Radauti a confirmat rezultatele bune din acest an.

Concurent la categoria 78 kg, a ocupat locul 4 la bratul drept, fiind extrem de aproape de o performanta extraordinara. La bratul stang, s-a clasat al 8-lea.
Andrei e considerat o mare speranta, el cantarind real sub 75 kg si avand cea mai mare viteza de start din categoria sa.

3) Ioan Ursu Puscasu
din Fagaras a dus lupte aprige cu greii din categoria +95 kg.

El a concurat numai la bratul drept, unde s-a clasat pe locul 12 in urma unor lupte foarte intense. Putea mai mult, insa ramane sa confirme pe viitor sperantele puse in el.

4) Mircea Figher Carloganu
din Brasov si-a incercat sansele la 95 kg seniori, bratul drept, insa concurenta selecta din aceasta categorie l-a scos repede din carti.

B
Arbitrul roman Dragos Corcoveanu a fost unul dintre cei doar 6 judecatori invitati la acest nivel foarte inalt, calificativul obtinut fiind foarte bine.

Video gasiti aici

NU SUNT COMENTARII

Lasa-ne un mesaj